De Back 2 School PubQuiz - Test je schoolkennis | PartySpellen.nl (2024)

Beschrijving

10 Verschillende rondes met 10 vragen per ronde! Zijn jullie klaar om terug de schoolbanken in te gaan? In deze PubQuiz krijg je allerlei vragen van vakken die je vroeger op de basisschool ook hebt gehad! Alleen dan net een tikkie moeilijker natuurlijk! Van rekenen tot taal en van geschiedenis tot aardrijkskunde. Weten jullie het nog?

Dit is wat je krijgt

Deze PubQuiz bevat de volgende onderdelen:

  • 10 Powerpoint Presentaties voor elke ronde;
  • Een handleiding in .PDF;
  • De antwoorden in .PDF;
  • Antwoordformulieren in .PDF die uitgeprint kunnen worden die de deelnemers kunnen gebruiken om hun antwoorden op in te vullen;
  • Jokers in .PDF die uitgeprint kunnen worden. Voor elk team één Joker;
  • Een scorebord in Excel, waar de scores in bijgehouden kunnen worden en de deelnemers kunnen zien wie er op dat moment eerste, tweede en derde staat.

De rondes

Elke ronde in de Back 2 School PubQuiz staat voor een ander vak die je hoogstwaarschijnlijk ook wel gehad hebt op de basisschool. Natuurlijk gaat deze PubQuiz wel een stapje verder dan 8×7 en “Wanneer was de tweede wereldoorlog?”.

Taal

Misschien was dit wel het vervelendste vak op school. Taal. Weten jullie de betekenis van moeilijke woorden? Weten jullie de juiste zinsopbouw? Of weten jullie nog hoe je zinnen moet ontleden? Of wat was de betekenis ook al weer van dat ene spreekwoord? Het zit er allemaal in!

Hoofdrekenen

No zo eentje waar veel mensen vroeger moeite mee hadden. Hoofdrekenen. En dan heb ik het hier niet over 1+1=2. Dit gaat een stapje verder. Bij sommige vragen is het namelijk de bedoeling dat je eerste de opgave begrijpt, voordat je er een juiste berekening bij kan maken. Om het net een tikkie moeilijker te maken!

Aardrijkskunde

Goed in topografie? Top! Maar kunnen jullie deze vragen ook beantwoorden? Kunnen jullie zien aan de hand van een plattegrond welke stad het is? Kunnen jullie aan de hand van vlaggen zien welk land het is?

Verkeerles

Weet je nog? Vroeger kreeg je nog wel eens verkeersles. In de ochtend kreeg je een toets met theorievragen en ‘s middags was het tijd voor een praktijkexamen. In kleine groepjes door je dorp of stad fietsen. Docenten en overblijfmoeders stonden ‘verdekt’ opgesteld om te controleren of je alle regels wel naleefde. Maar echt verdekt was het niet. Het zou natuurlijk een beetje gek zijn als er twee ‘toeristen’ voor de kerk hun klapstoeltjes uitstallen met een grote hoed en een zonnebril op midden in de winter.

De vragen in deze PubQuiz gaan niet over de fietsverkeersregels maar in deze ronde kan je checken of je nog wel zou slagen voor je rijbewijs!

Geschiedenis

Wat kent onze wereld toch een rijke geschiedenis. De één vond geschiedenis hartstikke leuk en de ander vond het helemaal niks. Zoveel vragen en zoveel antwoorden. In deze ronde heb ik 10 leuke vragen bedacht over de rijke geschiedenis van ons land en daar voorbij.

Biologie

Flora, fauna en het menselijk lichaam. Alles komt te pas tijdens deze ronde!

Ruimtelijk Inzicht

Eerlijk is eerlijk. Dit is niet echt een vak wat op school wordt gegeven. Wel willen veel mensen dat dit een vak wordt in het basisonderwijs. Laat je hersens maar even goed kraken voor deze ronde!

Dictee

Vrijdagochtend. Bijna weekend! Maar eerst nog een dictee toets! Niemand had daar even veel zin in maar het moest toch gebeuren. Hier gaan we natuurlijk niet de woorden als ‘kattenkwaad’ en ‘beregoed’ goed spellen. Het wordt ietsje moeilijker!

Kunst & Cultuur

Deze ronde is omvattend voor de vakken; tekenen, knutselen en cultuur. Een schoolreisje was altijd leuk! Maar soms ging je ook wel eens op schooluitje. Naar het geldmuseum bijvoorbeeld. Deze vragen gaan dus over kunst & cultuur.

De Overhoring

Altijd spannend een overhoring. Heeft iedereen goed opgelet tijdens deze PubQuiz?

Een proef Quiz spelen

Benieuwd geworden naar een aantal voorbeeld vragen van deze PubQuiz? Scroll dan even een stukje naar boven en klik dan op het kopje ‘Speel de proef Quiz’. Hier moet je vijf vragen beantwoorden over verschillende rondes. Test je kennis en bepaal voor jezelf of deze Quiz iets voor jou en de rest van de deelnemers is! Geen zorgen, deze vragen verschijnen niet in de echte PubQuiz.

Jokers

Dubbele punten verdienen. wie wil dat nou niet? Aan het begin van elke ronde krijgt elk team de kans om een Joker in te zetten. De teams weten dus alleen het onderwerp van de ronde wat eraan zit te komen. De vragen weten ze nog niet. Als een team een Joker heeft ingezet, krijgen ze op de betreffende ronde, dubbele punten!

Meer koppies is meer kennis

De PubQuiz kan al gespeeld worden vanaf vier spelers. Iedereen speelt dan individueel tegen elkaar. Maar natuurlijk is het veel leuker als je de PubQuiz met meerdere mensen speelt! Je maakt dan teams van bijvoorbeeld 2, 3, 4 of 5 personen. Zo weet bijna altijd wel iemand van het team het juiste antwoord op de vraag.

Zelf meedoen

Als spelleider van de PubQuiz is het natuurlijk ontzettend leuk om zelf ook mee te spelen. En dat kan! Zolang jij de antwoorden niet van tevoren weet, kan je gewoon meespelen met de rest! Het enige extra wat je moet doen ten opzichte van de andere deelnemers, is het nakijken van de antwoorden van alle teams en de scores invullen in het excel bestand. Daarnaast bedien je de slides van de Powerpoint.

Het scorebord

In Excel heb ik een scorebord gemaakt, die eenvoudig te gebruiken is. Het scorebord bestaat uit twee tabbladen. In het eerste tabblad kan je alle teamnamen invullen. Daarnaast kan je ook de scores invullen per team en per ronde. Tevens kan je aangeven of een team een Joker heeft ingezet, door op één simpele knop te klikken. De scores worden dan automatisch verrekend.

In het andere tabblad krijg je een scorebord te zien. Dit scorebord geeft automatisch aan wie er op het moment op de eerste plek staat. Leuk om af en toe tussen de rondes door aan de deelnemers te laten zien. Zo worden ze nog fanatieker!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Back 2 School PubQuiz” te beoordelen

De Back 2 School PubQuiz - Test je schoolkennis | PartySpellen.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6790

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.